top of page
luonnolliset-hiukset.jpg
IMG_20180911_123519.jpg
kasvivarjays.jpg
savivaalennus-2.jpg
intialainen-paahieronta-lahti.jpg
kasvivarjays-suklaanruskea.jpg

KASVIVÄRJÄYKSELLÄ LUONNOLLINEN SÄVY HIUKSIA VAHINGOITTAMATTA

Ekokampaamopalvelussa ei käytetä lainkaan kemikaaleja vaan siinä hiukset värjätään 100 % kasvijauheilla. Tuoksut ovat yrttisiä ja lopputulos on luonnollinen. Hiukset saavat pehmeyttä ja muuttuvat useimmiten vahvemmiksi, varsinkin useamman värjäyksen myötä. Kasvivärjäyksellä voidaan tummentaa, syventää, sävyttää ja kirkastaa hiuksen omaa väriä. Jyrkkää vaalennusta ei voida tehdä, mutta savivaalennuksella voidaan kirkastaa ja raikastaa hiusten omaa väriä. 

Katso kuvia ekologisesta hiustenhoidosta Facebook-sivultamme

MITEN EKOVÄRJÄYS TEHDÄÄN?

Ekovärjäyksessä sekoitan kasvijauheita keitettyyn veteen ja muuten värjäys tapahtuu samoin kuin normaalissakin hiustenvärjäyksessä. Värien pohjana käytetään hennaa, cassiaa tai indigoa, jotka ovat luomukasvatettujen pensaiden jauhettuja lehtiä. Luonnonvärien tuoksu on yrttinen ja vaikutusaika on pidempi. Jos halutaan iso sävymuutos tai harmaat peittoon vaaditaan tuplavärjäys.   

Ekokampaampossa tehty kasviväri on uniikki, juuri sinun hiustesi väri, joka paranee vahetessaan. Synteettisistä väreistä tuttua kiillon häviämistä ja haalistumista ei tapahdu vaan kasviväri pysyy kiiltävänä pitkään. Itse asiassa kasvivärjäyksen jälkeen väri kehittyy ja syvenee muutaman päivän ajan. Lopputulos on siis parhaimmillaan pienen odotuksen jälkeen! Harmaat kohdat saattavat aluksi näyttää vihertävältä, mutta tämä efekti poistuu muutamien päivien kuluessa.  

ONKO EKOVÄRJÄYS KALLIIMPI KUIN NORMAALI HIUSTENVÄRJÄYS?

Pidempien vaikutusaikojen vuoksi ekovärjäys on hieman kalliimpi kuin normaali hiustenvärjäys. Jos haluat siirtyä synteettisistä väreistä luonnonväreihin kannattaa hiuksiin tehdä savi- tai merileväpuhdustus jotta saadaan pois silikonit ja muut kemikaalikertymät. Toisaalta kasvivärjäys on pitkällä aikavälilllä kustannustehokas vaihtoehto koska se säilyy pitkään ja vain paranee aikaa myöten. Kasvivärjätyssä hiuksessa tyvikasvukaan ei erotu niin jyrkästi joten värjäysväli voi olla pidempi. Kasviväreillä myös terapeuttinen vaikutus joten käymällä ekovärjäyksessä saat samalla hiushoidon. 

 

SOPIIKO KASVIVÄRJÄYS BLONDEILLE?

Kyllä! Savikirkastuksella pystytään vaalentamaan hiusta n. 1-3 astetta vaaleammaksi riippuen hiuksen kunnosta ja laadusta sekä aikaisemmistä käsittelyistä. Menetelmä on tavallista vaalennusta hellävaraisempi ja biohajoava menetelmä hiusvärin kirkastukseen. Kirkastus tehdään savesta, soodasta ja vetyperoksidista sekoitettavalla massalla. Vetyperoksidi hajoaa käytännössä vedeksi ja hapeksi. Hiuksista saadaan pois maantien harmaus ja keltaisuus. Savikirkastuksen lopputulos on kauniin luonnollinen ja eläväinen, aurinkoraidoituksen kaltainen. 

KENELLE KASVIVÄRJÄYS EI SOVI?

Jos olet on-off- tyyppiä ja haluat vaihta hiustesi sävyä tummasta vaaleaan tuon tuostakin kasvivärjäys ei ole sinun juttusi sillä kasviväri pysyy pitkään. Punertava henna-sävy ei poistu hiuksista kuin kasvamalla ja tummia ekovärjättyjä hiuksia ei saa täysin vaaleaksi edes vaalentamalla. 

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialainen päähieronta rentouttaa, virkistää mieltä, lievittää stressiä ja parantaa verenkiertoa. Se tepsii jäykkin niska- ja hartiaseudun lihaksiin ja saattaa auttaa pääkipuunkin. Teen hieronnan hemmotteluhuoneessa rauhallisen musiikin soidessa.  Hiusten ja ihon ravinteiden saanti paranee ja päähieronta auttaa "kypsentämään" kasvivärit paremmin. Intialainen päähieronta kannattaa yhdistää ekovärjäykseen ja energialeikkaukseen.  

SAVIHOITO

Savi on syväpuhdistava, kosteuttava luonnonaine, jonka avulla saadaan hiuksista ja hiuspohjasta pois ylimääräiset kemikaalikertymät. Savella on hiuspohjaa rauhoittava vaikutus joten eipä ihme, että myös ihonhoidossa käytetään savinaamiota! Savi myös tuuheuttaa hiuksia ja parantaa niiden kasvua. Savi sisältää paljon luonnon mineraaleja. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tasapainottavaa savihoitoa! 

MERILEVÄHOITO

Merilevähoito tekee hiukset kiiltäviksi ja pehmeiksi sekä vaikuttaa koko kehoon puhdistavasti. Merilevällä on vahvasti kosteuttava vaikutus ja se sopii erityisen hyvin kuivalle päänahalle ja hiuksille. Merilevän avulla saa hiuksista puhdistettua raskasmetalleja ja kemikaalikuormaa.  

MIKSI MINUSTA TULI EKOKAMPAAJA?

Huomasin jossain vaiheessa pitkää kampaajan uraani, että aloin herkistyä tuoksuille. Myös hiuspohjani alkoi kutista ja aloin vältellä hiustenvärjäyksiä. Kuulin myös monista kollegoista, jotka olivat joutuneet lopettamaan työnsä allergioiden vuoksi. Rakastan ammattiani enkä halua luopua siitä. Onneksi kuulin ekokampaajakoulutuksesta ja innostuin heti! Haluan vähentää kemikaalikuormaa ja tarjota asiakkaille luonnonmukaisen vaihtoehdon. Huomasin, että asiakkaita kiinnostavat nykyään ekologiset tuotteet.

Luonto on minulle todella tärkeä; mummoni ja äitini ovat aina keränneet luonnonyrttejä omaan käyttöön - olen itsekin käyttänyt kasveja hiushuuhtelussa ja kylvettänyt lapseni kamomillavedessä. Ensimmäiset omat hiustenvärjäykseni olen tehnyt hennalla. Ekokampaajakoulutus oli kuin paluu juurille. Oli hienoa oppia tietoa, joka on välillä unohdettu sukupolveltani.  

Koulutuksen myötä olen oppinut nauttimaan taas omasta työstäni. On ihanaa kiva pysähtyä kiireisessä työelämässä ja rauhoittua intialaiseen päänhierontaan tai aistia luonnollisia tuoksuja. Minusta tuntuu luksukselta hemmotella asiakasta ekologisella hoidolla.

Pidän luonnollisista väreistä ja tuoksuista, mutta käytän myös ”normaaleja” hiusvärejä, koska tahdon kokeilla myös erilaisia muodikkaita värjäysteknikoita.

ekokampaaja-julia.jpg
Hiusmuotoilija-Julia.jpg
bottom of page